Beiratkozás és Meggy-Mag Tábor 2023 - tovább>>>

Beküldő: FabianM, 7 július, 2023
medggy-mag

Tisztelt Szülő! Tisztelt Tanuló!

A beiratkozás – a 2022/2023-as tanévre meghatározott munkarendünk szerint - 2023. június 22-én (csütörtök) 8 órától 16 óráig lesz a gimnázium épületében (Debrecen, Holló László sétány 6.sz.) egyéni beosztás alapján. A pontos időpontról honlapunkon www.medgyessygimnazium.hu adunk tájékoztatás a beiratkozás előtti napokban (legkésőbb június 21-én). Azoknak a tanulóknak, akik nem tudnak jönni a felajánlott időpont szerint, a beosztási sorrendben érkezők után lesz lehetőségük a beiratkozással kapcsolatos ügyek intézésére. 

A beiratkozással kapcsolatos esetleges változásokról honlapunkon keresztül értesítjük Önöket, ezért kérjük a beiratkozás előtti napokban fokozottan figyeljék híreinket.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a KRÉTA rendszer lehetőséget ad az elektronikus ügyintézésre, ezen belül a középfokú intézménybe történő beiratkozásra is. Honlapunkon a Kréta e-ügyintézés linken elérhető az e-Ügyintézés Tudásbázis. Itt találhatják a felhasználói kézikönyvet a Köznevelési Elektronikus Ügyintézési Rendszer különböző funkcióinak használatáról, illetve számos videó és gyakran ismételt kérdés segíti a felhasználókat az e-ügyintézéssel kapcsolatban.

Kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében válasszák az elektronikus beiratkozási lehetőséget.

Kétféle elektronikus beiratkozási lehetőség közül lehet választani:

 1. Az a szülő, akinek már van KRÉTA hozzáférése, az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik a jelenlegi általános iskola KRÉTA webes (nem telefonos applikáció!) felületére ezzel a gondviselői hozzáféréssel. Ekkor a belépés után a KRÉTA felületén a menüsor végén megjelenik az e-Ügyintézés menüpont.
 2. Ideiglenes felhasználói névvel és jelszóval a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalon indítva el a beiratkozást. A felület jobb felső sarkában lévő Bejelentkezés gombra kattintva, majd az „Ideiglenes regisztráció létrehozása” funkciót kiválasztva hozható létre ideiglenes belépési jogosultság.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az elektronikus beiratkozás nem helyettesíti a személyes megjelenés szükségességét, az eredeti dokumentumok bemutatásának kötelezettsége miatt.

Kérjük, hogy a beiratkozó a beiratkozási napon hozza magával:

 • az általános iskolai bizonyítványát,
 • a születési anyakönyvi kivonatának fénymásolatát,
 • lakcímkártyáját,
 • a TAJ-kártyáját (számát),
 • az oktatási azonosító számát
 • Amennyiben az egyik szülő egyedül gyakorolja a szülői felügyeleti jogot a felsorolt iratok valamelyike szükséges: szülők gyámhivatalban felvett nyilatkozata a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, másik szülő

halotti anyakönyvi kivonata, gyámhivatal határozata, bíróság ítélete (fénymásolva)

 • oltási kiskönyvének fénymásolatát a tanuló nevével és szakorvosi leletinek fénymásolatát (5 évfolyamos szakgimnáziumi tagozatra felvételt nyert tanulók közül azok, akik eddig még nem adták le)
 • ha van: hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetről, ill. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatannak fénymásolatát.
 • BTM/SNI szakvéleményt, amennyiben a tanuló rendelkezik ilyennel,
 • MFG-s nyakkendő (kötelező) árát : 2500,-Ft/db*
 • MFG-s, testnevelési póló (kötelező) árát: 2200,-Ft/db* (A pólót a tanuló a méret felmérését követően szeptemberben kapja meg.)
 • Etika, hit- és erkölcstan nyilatkozatot kitöltve. (Csak a 7. évfolyamra beiratkozók.)
 • Meggy-mag képzőbe jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot.

 

*A fizetendő összegeket kérjük, szíveskedjenek külön-külön előkészítve hozni, mivel iskolán belül két különböző helyen történik a befizetése.                                                                                                                                                                          

 

 

Diákigazolvány igénylése: 

 

A diákigazolvány igénylésének folyamata két részből áll: 

 1. Először szükség van az okmányirodában a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap (NEK-adatlap) igénylésére. Az igényléshez a diákigazolványra jogosultnak a születési anyakönyvi kivonatát és a lakcímkártyáját, vagy a személyazonosító okmányát és a lakcímkártyáját kell magával vinnie. 

 

Kérjük, időben tájékozódjanak az okmányirodáknál.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 1. A diákigazolvány igénylését ezt követően a NEK adatlap birtokában az oktatási intézményben kell kezdeményezni. 

 

Tehát a beiratkozáskor kérjük:

 • a NEK adatlap fénymásolatát, 
 • melyre kérjük rámásolni a tanuló lakcímkártyáját, 

 

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 7. és 9. évfolyam valamennyi tanulója 2023/2024-es tanévben is alanyi jogon ingyenes tankönyvellátásra jogosult.

 

 

A nyakkendőt már a 2023/2024-es tanév évnyitóján (2023. szeptember 01-jén 8 óra) viselni kell a Szülői Szervezet, Iskolaszék, Tantestület, DÖK döntése alapján. Megjelenés az évnyitó kezdete előtt minimum negyedórával szükséges.

Hírek, aktualitások, részletes információk a www.medgyessygimnazium.hu honlapunkon találhatók.

 

Debrecen, 2023. április 25.

 

 

 

Kérjük azokat a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikumba felvételt nyert tanulókat, akik valamilyen ok miatt (pl. a fellebbezést követően felvételt nyertek egy másik iskolába is), és ezért nem fognak beiratkozni gimnáziumunkba, jelezzék írásban a (mfg@medgyessy-debr.edu.hue-mail címünkre. Köszönjük!

 

 

 

 

Kapcsolódó dokumentumok

Hozzászólások