2024 Szóbeli/Gyakorlati felvételi vizsga. Tájékoztató és letölthető felvételi vizsgabeosztás

2024 felvételi

Kedves 9. évfolyamra Felvételiző!

Iskolánk szóbeli, illetve gyakorlati vizsgát tart az alábbiak szerint:

 1. 2024. március 6-án (szerdán) angol nyelvi (négy évfolyamos képzés; kódja:0083) tagozaton a Holló László stny. 6.sz. alatt található „A” épületében, táncművészeti (négy évfolyamos képzés, kódja: 0063) tagozaton, táncos II. néptánc (öt évfolyamos képzés; kódja: 0030),tagozaton az Angyalföld tér 7. szám alatt található „B” épületében.

 2. 2024. március 7-én (csütörtökön) a képzőművészeti képzésre (négy évfolyamos képzés; kódja:0053) illetve tánc-és mozgásművészeti képzésre (négy évfolyamos képzés, kódja: 0063)az Angyalföld tér 7. szám alatt található „B” épületében.

 3. 2024. március 8-án (pénteken) képző és iparművészeti munkatárs- festő (öt évfolyamos képzés; kódja: 0031), képző és iparművészeti munkatárs- szobrász (öt évfolyamos képzés; kódja: 0032) tagozaton az Angyalföld tér 7. szám alatt található „B” épületében.

A szóbeli/gyakorlati felvételi beosztások képzési formánként:

 0063 - 4 évfolyamos tánc- és mozgásművészeti gimnáziumi képzésű osztály

 (A felvételi két részből áll!)

március 06-07.
 beosztás 2024-03-06 

 beosztás 2024-03-07

 0053 - 4 évfolyamos képzőművészeti gimnáziumi képzésű osztály
 (A felvételi két részből áll!)
március 07.
  gyakorlati és szóbeli
 0083 - 4 évfolyamos haladó angol-kezdő német tagozatos osztály március 06.
  beosztás
 0030 - 5 évfolyamos Táncos II. (néptáncos) képzésű szakgimnáziumi tagozat március 06.
  beosztás

 0031 - 5 évfolyamos képző- és iparművészeti munkatárs (festő)

szakgimnáziumi tagozat

március 08.
  beosztás

 0032 - 5 évfolyamos képző- és iparművészeti munkatárs (szobrász)

szakgimnáziumi tagozat

 (A felvételi két részből áll!)

március 08.
  beosztás

                         2023/2024-es tanév tanterem beosztása ("A" és "B" épület)

A szóbeli felvételivel kapcsolatos fontos szervezéstechnikai információk:

 • Kérjük, hogy a szóbeli vizsgára a tanulók hozzák magukkal arcképes igazolványukat (feltétlenül), versenyeredményekről kiállított okleveleiket.

 • A felvételizőket mindhárom napon fél 12-től várjuk az adott épület aulájában a honlapunkon ismertetett beosztás szerint. Annak a tanulónak, aki iskolánk több tagozatát is megjelölte, több (minden megjelölt képzés) felvételi vizsgán is részt kell vennie. A nagyszámú jelentkezés miatt, a felvételi 18 óráig is eltarthat. 

 • Általános tantervű és  hat évfolyamos tehetséggondozó osztályba való jelentkezés esetén szóbeli felvételi vizsgát nem kell tenni

 • Figyelem! Kérjük, hogy a honlapunkon (lásd fentebb) nézd meg a felvételi beosztást, és az alapján jelenj meg a felvételi vizsgán. Indokolt esetben a törvényben meghatározott módon 2024. március 11-én (hétfőn) 13 órától kérelem és egyeztetés alapján - szóbeli pótfelvételi napot tartunk. 

 • Ha kérdésed van, az alábbi telefonszámokon lehet egyeztetni: 52/413-326/14-es és 17-es mellék; 06-30/464-7618; 06-30/4700-135

 • Angol tagozaton a felvételi beosztás szerint, a közölt sorrendben 10 percenként váltják egymást a diákok a felvételi során.
 • A beosztásban az első 3 fő a közölt és kiszámolt időponthoz képest legalább fél órával előbb, a többi felvételiző 1 órával előbb jelenjen meg!
 • Kérjük, hogy a felvételizők az időpontokat szigorúan tartsák be!
 • A felvételizőknek szervezéstechnikai segítséget nyújtunk (diák és felnőtt segítők).
 • Várakozni az erre a célra kijelölt teremben lehet, innen fogják a segítők szólítani a felvételizőket.
 • Az iskola épületének aulájába a felvételizők és kisérőik is beléphetnek. A tájékoztatók is itt kerülnek megtartásra. A beosztás szerint később érkezőknek/felvételizőknek ezen a nyitó tájékoztatón való részvétel nem kötelező.

 •  A szóbeli felvételi vizsgahelyszíneire kizárólag a felvételiző diák léphet be.

 • Ha a diákok igazolást kérnek a felvételin való megjelenésről, ezt a vizsgáztató tanároknál jelezzék!

 • Az angol tagozatra jelentkezők vizsgahelyszíne: Holló László sétány 6. , „A”. épület.

 • A képző- és mozgásművészeti tagozatra jelentkezők vizsgahelyszíne: Angyalföld tér 7. „B”. épület.

 • Képzőművészeti osztályokba felvételizőknek a felvételi beosztás szerint, a közölt sorrendben 15 percenként váltják egymást a diákok a szóbeli felvételi során. 

 • A gyakorlati vizsgák a képző- és táncművészeti osztályokba felvételizőknek egyaránt, a kijelölt ütemezés szerint, tanulói csoportokban kerülnek megrendezésre. 

 • A táncművészeti osztályokba jelentkezőknek a szóbeli meghallgatás, közvetlenül gyakorlati felvételi után, kis csoportokban történik. 

1./ Felvételi a haladó angol kezdő német nyelvi tagozatra jelentkezőknek

 • A nyelvi tagozatra jelentkezők angol nyelvből szóbeli meghallgatáson, szintfelmérésen vesznek részt. 

 (Az iskola honlapján /www.medgyessygimnazium.hu/ megtalálhatóak a beszélgetések témakörei.)

2./ Felvételi a művészeti (képző, tánc) tagozatra jelentkezőknek

A jelentkezők csoportos alkalmassági vizsgán és elbeszélgetésen vesznek részt a felvételi lapon megjelölt tanulmányi terület szerint.

A képzőművészeti, festő és szobrász tagozaton a gyakorlati (rajz) vizsgához hozd magaddal a következő eszközöket:

 • A2 vagy A3 rajzlapot (min. 2 db); hozzá illeszkedő méretű (A/2) rajztáblát vagy kemény anyagból készült alátétet, 
 • ceruzákat és/vagy rajzszenet a tanulmányrajzhoz
 • szükséged lehet csiptetőre (min. 2 db) a rajzlap rögzítésére

4 évfolyamos kiemelt táncművészeti tagozatra jelentkezőktől kérünk szülői nyilatkozatot arról, hogy mozgásszervi, gerinc deformáció nem akadályozza a tanuló rendszeres terhelését a mozgásban, melyet a szóbeli vizsgánál kell majd leadni.

A kiemelt táncművészeti és néptánc gyakorlati vizsgához hozz magaddal váltóruhát (póló; lányoknak: szoknya; fiúknak: melegítőnadrág; női, férfi karaktercipő). Átöltözni a tornaterem melletti folyosón lévő tornaöltözőkben lehet. 

5 évfolyamos kiemelt képzésű néptánc tagozatra felvételizők egészségügyi alkalmassági vizsgálatát gimnáziumunk iskolaorvosa végzi. A beosztást a gyakorlati vizsgán fogod megtudni.  Szükséges iratok: 8. osztályos szűrővizsgálati lap (orvosi és védőnői), oltási könyv fénymásolata. 

A felvételi vizsga alapján kialakult ideiglenes felvételi jegyzék 2024. március 21-én (16 óra után) tekinthető meg a www.medgyessygimnazium.hu honlapon. A listán a felvételiző oktatási azonosító száma alapján lehet tájékozódni. A tájékoztató a jelenlegi hatályos szabályok szerint készült, amennyiben ezek változásra kerülnek, kizárólag intézményünk honlapján történik tájékoztatás, ezért kérjük honlapunk fokozott figyelemmel kísérését.

A felvételi folyamattal kapcsolatban kérünk, hogy tájékozódj iskolánk honlapján keresztül, illetve az ott található (www.medgyessygimnazium.hu) található Felvételi szabályzatunkból.

Sok sikert kívánunk a felvételihez!                       

Fekete József sk.

                                                                                                                                                                  főigazgató