Belépés a KRÉTA digitális naplóba

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Újságíró palántáink írásai

SéTA-program: megjelenik a Hajdú-bihari Naplóban

Megyó-hívogató, avagy ismerd meg az iskolát

A sajátos hangulatú iskolában mindenki megtalálja a számításait.

DEBRECEN. A hosszú, bár hasznos általános nyolc év után mindenki tovább igyekszik egy-egy „felnőtt képzőbe". Ilyenkor mindenki a tökéletes gimit keresi. Én másfél éve megtaláltam.

Nagyon jó környezet, segítőkész tanárok, kedves osztálytársak, nem várt röpdolgozatok, felejthetetlen élmények, külföldi csereprogramok, lenyűgöző délutáni szakkörök, emlékezetes kirándulások, végtelen szeretet. A Medgyessy Ferenc Gimnázium egy nagy család, melynek feje Fekete József igazgató. Az iskola célja, hogy minden diákja megtalálja a számára legmegfelelőbb képzést, így a Medgyessy képzőművészeti, tánc és nyelvi tagozattal is várja a leendő kilencedikeseket, illetve az annál is kisebbeket, mivel a gimiben beindult a 6 évfolyamos tehetséggondozó képzés is. Ide nekünk az oroszlánt is!!

A sulinak sajátos hangulata van, amit csak a vérbeli „megyósok" érezhetnek. A kinézete sem átlagos. A rajzosok utánozhatatlan kreativitásukkal és kézügyességükkel varázsolják egyedivé második otthonunkat. Könnyű megtalálni a közös, emberi hangot a felnőttekkel. Ezt itt nagyon jól „okítják". Aki nem hiszi, járjon utána!

STRISOWSZKI DÓRA 10. A

 

 


Filmmaraton este a Medgyessyben

Különböző műfajú filmek közül válogathattak a diákok az estén.

DEBRECEN. Nagyon sok érdekes, izgalmas programot szervez nekünk, tanulásban megfáradt diákoknak iskolánk diákönkormányzata. Többek között a már hagyománynak számító és közkedvelt filmmaratont, melyet minden tanévben megrendezünk. Az esemény, mint mindig, most is péntek este 18 órától másnap reggel 6-ig tartott egyvégtében. A filmes étlap kínálata óriási volt. Minden egyes tanteremben más és másféle filmek vártak bennünket, így mindenki megtalálhatta a neki valót. Míg az egyik tanteremben horrorfilmet néztek, egy másikban vígjátékot vagy éppen drámát.
Közösségteremtés

Egész éjszaka tartott a filmtől filmig való vándorlás. A menet közben elpilledt fiatalok felfrissülhettek az aulában reggelig szóló zenétől, vagy egy-egy mozgalmas ping-pong- és csocsómeccstől. Az aluszékonyabbaknak külön „alvószobát" alakítottak ki (tornaterem+tornaszőnyeg), bár ilyenfajta diák igazándiból csak a tanórákon fordul elő. Fekete József igazgató egészen reggelig „vigyázott" ránk. A tanári kar kevesebb alvásigénnyel rendelkező része is előszeretettel segített és vett részt a buliban. Különös, közösségteremtő légköre van ennek a maratonnak, medgyessys létem alatt én még egyikből sem maradtam ki. Aki érezni akarja, jöjjön el legközelebb, és próbálja ki élőben!

BALOGH MARIANNA 10. A

 

spacer