Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Tanévnyitó

Kedves Medgyessys közösség!

 

Szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a 2020-2021-es tanév alkalmából.

 

„Boldog eredményes és hagyományos tanévet” kívánok mindenkinek!

 

sw10.jpg

 

Tisztelt Medgyessys közösség, kedves diákok!

 

Iskolánk; új nevén a „Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum” tanévnyitó ünnepségére 2020. 09.01-jén 8 órától kerül sor iskolarádión keresztül, az osztályok kijelölt termeiben, osztályfőnöki óra keretében. Azok az osztályok, akiknek a tantermük a B épületben van, az aulában és a tornateremben tudják meghallgatni az iskolarádión közvetített ünnepséget. Az ünnepség után, csengetési rend szerint 4 osztályfőnöki óra kerül megtartásra; az év eleji szervezési feladatok és közösségfejlesztés, építés elvégzésére (minden osztály részére a saját osztálytermében).

 

Megjelenés ünnepi öltözetben! (Lányoknak fehér blúz és sötét szoknya/hosszúnadrág, sál; fiúknak fehér ing és sötét hosszúnadrág, nyakkendő)

 

Arcmaszkot, íróeszközt, jegyzetfüzetet és a középiskolai bizonyítványt hozzátok magatokkal! Fontos, hogy mindenkinek legyen Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges formátumú email címe, mert csak így lehet használni a classroom platformot, krétát.

 

A maszk használata nem kötelező, de ajánlott, különösen a közösségi terekben!


A jelen egészségügyi helyzetre tekintettel intézményünkben csak az ott tanuló és dolgozó személyeket tudjuk fogadni. Köszönjük a Tisztelt Szülők és Vendégek megértését! Kérem a diákokat, hogy az osztályteremben gyülekezzenek annak érdekben, hogy a folyosókon elkerüljük a csoportosulást!

 

Az iskolába legkésőbb 7.45-ig kell megérkezni.

 

A vírusveszéllyel kapcsolatos tájékoztatás


Az iskola minden telephelyének fertőtlenítő takarítása teljes körűen megtörtént. Az EMMI letölthető ajánlása alapján intézményi szintű járványügyi protokollunk elkészítés alatt áll.

 

A jelenleg érvényes szabályozás, az EMMI és az iskolafenntartó Debreceni Tankerület ajánlása alapján az iskolában a maszk használata nem kötelező, de ajánlott. Kesztyűt és egyéb védőfelszerelést egyéni megítélés alapján lehet használni, de ezek használata nem kötelező.

 

Az intézményben csak diákok és az ott dolgozók tartózkodhatnak!


Szülők és külsősök részére az online vagy telefonos ügyintézés javasolt! (A honlapunk kapcsolatok menüjében minden munkatársunk elérhetősége megtalálható.)

 

Lehetséges személyes ügyintézés, de ez előzetes telefonos vagy emailes egyeztetéshez kötött. Előzetesen egyezetett személyes ügyintézés során kötelező a portai regisztráció és a maszk viselés külsős partnereink, ügyfeleink részére.

 

A közlekedés a menetirány szerinti jobb oldalon, a lehető legnagyobb távolság megtartása mellett történik a folyosókon és közösségi terekben. A főépület lépcsőházában az egyik lépcső csak felfelé, a másik lépcső csak lefelé való közlekedésre kerül kijelölésre. Ennek megfelelően a bejáratok dupla ajtói is be- és kijárat szerint el lesznek különítve. Minden teremben, a mosdókban, öltözőkben és a bejáratoknál kézfertőtlenítők lesznek elhelyezve, melyet az intézmény biztosít. A kézfertőtlenítés mindenki számára kötelező az intézménybe történő be- és kilépéskor, valamint mosdóhasználatkor.

 

A tanórák ideje alatt a mosdók, lépcsőházak, öltözők, kilincsek folyamatosan fertőtlenítve lesznek. Mindemellett javasoljuk minden diáknak, hogy saját igények és lehetőségek szerint egy higiéniai egységcsomagot hozzon magával.

 

Kérjük az iskola közösség minden tagját, hogy csak egészségesen jöjjön iskolába. Ha a COVID19 fertőzőbetegség gyanúja felmerül mindenkinek kötelessége felvenni a kapcsolatot az illetékes orvossal és az iskola vezetőségével!

 

Kérünk mindenkit, hogy saját orvosán keresztül kerüljön tisztázásra az egészségügyi helyzet mibenléte!

 

Esetleges COVID fertőzés esetén az erre vonatkozó külön eljárásrendet kell betartani. Kizárólag csak gyógyulást követően két negatív vírusteszt birtokában lehet újra az intézményt látogatni.

 

Ha COVID19 betegségre utaló jelet tapasztalunk tanítási nap közben, akkor az eljárásrendnek megfelelően a földszinten kialakított izolációs szobába kerül a diák, ahol a szükséges eljárásrend elvégezhető. Ezzel egyidejűleg haladéktalanul értesítjük a szülőt/gondviselőt.

 

Órarend

 

Az órarend augusztus 30-tól letölthető az iskolánk honlapjáról. Iskolánk órarendjének elkészítése összetett és bonyolult feladat, emiatt az első héten az órarend teszt üzemmódban működik. Az összegyűjtött tapasztalatok alapján a hét végén elvégezzük a szükséges korrekciókat, ezt a honlapon közzétesszük és a második teljes hetet már ez alapján fogjuk kezdeni (szeptember 14-től).

 

Szülői értekezletek


Személyes jelenlét mellett 7. és 9. évfolyamos osztályoknál szeptember 07-én 17 órától kerülnek megtartásra; a tornateremben, aulában és ebédlőben. Közös kezdés, tájékoztatás minden osztály részére a tornateremben lesz. Ezt követően osztály szintű értekezletek lesznek, külön a kijelölt helyeken. Arcmaszk viselése, kézfertőtlenítés és a védőtávolság megtartása a központi eljárásrendnek megfelelően kötelező.

 

VÁLTOZÁS! A szülői értekezletek a 7. és 9. évfolyamos osztályoknál szeptember 11-én, pénteken online módon kerülnek megtartásra. A szülői értekezleteket osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon.

 

Felsőbb évfolyamokon a szülői értekezletek online kerülnek megrendezésre szeptember 11-től, szeptember 18-ig. A szülői értekezleteket osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon.

 

A Szülői Tanács tagjait Szülői Tanács ülésre;személyes jelenlét mellett szeptember 10-én 16 órától várjuk a könyvtárban online módon szeptember 14-én, hétfőn 16 órától.

 

 

Fekete József
intézményvezető

spacer