Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Tanévnyitó

Kedves Medgyessys közösség!

  Szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a 2021-2022-es tanév alkalmából.   „Boldog eredményes és hagyományos tanévet" kívánok mindenkinek!  

tanevnyito.jpg
   
Tisztelt Medgyessys közösség, kedves diákok!   

Az előjelzések alapján holnapra várható rossz idő miatt az ünnepélyes tanévnyitó nem az udvaron kerül megrendezésre, hanem az osztálytermekben. 
Azoknak az osztályoknak, akiknek a B. épületben, vagy valamelyik telephelyünkön van az osztálytermük, a tornateremben lesz megtartva a tanévnyitó. (9. D néptánc, szobrász, 10. D, 11. D, 12. C és 12. D) A 13-14. évfolyamosok részére az étkező lesz a helyszín. 
Az ünnepségen való megjelenés az intézményi közösségek által elfogadott formaruhában (fiúk: fehér ing, sötét nadrág, nyakkendő; lányok: fehér blúz, sötét szoknya/nadrág, sál). 
Az első nap tervezett programja: 1. óra ünnepélyes tanévnyitó, 2-4. óra osztályfőnöki óra az év eleji szervezési feladatok elvégzésére. 
Az órarendet a diákok a holnapi napon az osztályfőnököktől fogják megtudni, illetve letölthető lesz iskolánk honlapjáról. (www.medgyessygimnazium.hu) 
Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy tekintettel iskolánk összetettségére, az órarend szeptember 10-ig teszt üzemmódban működik, hogy kiderülhessenek az esetleges rejtett problémák. A szükséges és indokolt módosítások elvégzése után a végleges órarend szeptember 13-tól lép életbe. A véglegesített órarend szeptember 12-én lesz letölthető a honlapról.   
Köszönöm a segítőkész, megértő együttműködést.
  
Tisztelettel: Fekete József intézményvezető   

Egyéb évkezdéssel kapcsolatos információk
  

A maszk használata nem kötelező, de ajánlott, különösen a közösségi terekben!

A kézfertőtlenítés az intézménybe való belépéskor kötelező.
  

Az iskolába legkésőbb 7.45-ig kell megérkezni.
  
A vírusveszéllyel kapcsolatos tájékoztatás   

Az iskola minden telephelyének fertőtlenítő takarítása teljes körűen megtörtént. Az EMMI letölthető ajánlása alapján intézményi szintű járványügyi protokollunk elkészült.   

A jelenleg érvényes szabályozás, az EMMI és az iskolafenntartó Debreceni Tankerület ajánlása alapján az iskolában a maszk használata nem kötelező, de ajánlott. Kesztyűt és egyéb védőfelszerelést egyéni megítélés alapján lehet használni, de ezek használata nem kötelező.   

Az intézményben csak diákok és az ott dolgozók tartózkodhatnak, kivéve az előzetesen egyeztetett személyes ügyintézést!

Szülők és külsősök részére az online vagy telefonos ügyintézés javasolt! (A honlapunk kapcsolatok menüjében minden munkatársunk elérhetősége megtalálható.)
 
 
Lehetséges személyes ügyintézés, de ez előzetes telefonos vagy emailes egyeztetéshez kötött. Előzetesen egyezetett személyes ügyintézés során kötelező a portai regisztráció külsős partnereink, ügyfeleink részére. 
  
A közlekedés a menetirány szerinti jobb oldalon, a lehető legnagyobb távolság megtartása mellett történik a folyosókon és közösségi terekben. A főépület lépcsőházában az egyik lépcső csak felfelé, a másik lépcső csak lefelé való közlekedésre kerül kijelölésre. Ennek megfelelően a bejáratok dupla ajtói is be- és kijárat szerint el lesznek különítve. Minden teremben, a mosdókban, öltözőkben és a bejáratoknál kézfertőtlenítők lesznek elhelyezve, melyet az intézmény biztosít. A kézfertőtlenítés mindenki számára kötelező az intézménybe történő be- és kilépéskor, valamint mosdóhasználatkor.   

A tanórák ideje alatt a mosdók, lépcsőházak, öltözők, kilincsek folyamatosan fertőtlenítve lesznek. Mindemellett javasoljuk minden diáknak, hogy saját igények és lehetőségek szerint egy higiéniai egységcsomagot hozzon magával.   Kérjük az iskola közösség minden tagját, hogy csak egészségesen jöjjön iskolába. Ha a COVID19 fertőzőbetegség gyanúja felmerül mindenkinek kötelessége felvenni a kapcsolatot az illetékes orvossal és az iskola vezetőségével! 
 
Kérünk mindenkit, hogy saját orvosán keresztül kerüljön tisztázásra az egészségügyi helyzet mibenléte!   Esetleges COVID fertőzés esetén az erre vonatkozó külön eljárásrendet kell betartani. 
  
Ha COVID19 betegségre utaló jelet tapasztalunk tanítási nap közben, akkor az eljárásrendnek megfelelően a földszinten kialakított izolációs szobába kerül a diák, ahol a szükséges eljárásrend elvégezhető. Ezzel egyidejűleg haladéktalanul értesítjük a szülőt/gondviselőt.   

Szülői értekezletek   A szülői értekezletek a 7. és 9. évfolyamos osztályoknál szeptember 9-én, csütörtökön jelenléti módon kerülnek megtartásra   Felsőbb évfolyamokon a szülői értekezletek jelenléti vagy online módon lesznek megrendezve szeptember 11-től, szeptember 18-ig. 

A szülői értekezleteket az osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon (az osztály adottságainak és az aktuális járványhelyzetnek megfelelően).   

A Szülői Tanács tagjait Szülői Tanács ülésre;személyes jelenlét mellett szeptember 13-án 16 órától várjuk a könyvtárban.     

Fekete József
intézményvezető
spacer