Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Remekül szerepeltek a Medgyessys labdarúgó csapatok a Megyei Karácsonyi sport napon!

A Medgyessy Ferenc Gimnázium és MSZKI két labdarúgó csapatot nevezett az idei Megyei Karácsonyi Sport napokra. Mindkét alakulat sikeresen szerepelt, lány csapatunk 3. helyezést ért el, míg a fiúk az igen erős mezőnyben csoportjukat megnyerve, a legjobb tizenhat csapat közt végeztek.

 

Mindkét Medgyós csapat a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban játszotta a csoportmeccseit. A lányok a Baltazár és a Csokonai csapatát egyaránt 1-0-ra verték, azonban a Széchényi csapatától büntetőkkel szenvedtek vereséget, így a hat csapatos lány mezőnyben az igen értékes harmadik helyen végeztek.

 

A fiúk az elmúlt évek tapasztalatait ismerve nem sok jóra számíthattak a tornán. A Medgyessy „aranylábú” focistái a Csokonaival, a Péchyvel és a böszörményi Széchenyi iskolájával kerültek egy csoportba.

 

Az első találkozón egy 0-0-s döntetlennel kezdtek a fiúk a Széchényi ellen. A döntetlen igazságosnak mondható, hiszen mindkét fél azonos arányban támadott és birtokolta a labdát.

 

A következő mérkőzésen a Péchy várt a csapatra. A találkozó Medgyessys helyzetekkel kezdődött, azonban ezek kimaradtak. A jeget Kádár Tibor távoli lövése törte meg, amellyel megszerezte a vezetést a Medgyó - 1-0. Nem sokra rá ismét Kádár Tibor lőtt gólt, ezúttal Aradi Lajos ugratta ki a 12.A-s tanulót aki megszerezte második gólját. 2-0 ezzel az MFG-nek.

 

A találkozó harmadik gólját Móré Bendegúz szerezte, aki egy oldalról érkező labdát kanalazott a kapus elől a kapuba, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt.

 

A csoport harmadik találkozója a csoportelsőségről volt hivatott dönteni a Csokonaival szemben. A találkozón nem született gól, így a Medgyessy Ferenc Gimnázium kapott gól nélkül nyerte meg az F jelű kvartettet és jutott a legjobb 16 csapat közé. Már ez az eredmény is fantasztikusnak mondható, hiszen rég nem szerepelt ilyen jól a Medgyessy csapata labdarúgó tornán.

 

A nyolcaddöntőben az EURO iskoláját kapta ellenfélül az MFG. A találkozón végig a medgyessysek akarata érvényesül azonban a gól nem jött össze. A döntés a büntetőkre maradt, ahol az Eurosok jobban bírták idegekkel és végül 3-2-re nyertek, ezzel pedig iskolánk csapata búcsúzni kényszerült a Karácsony Kupától.

 

A fiúk túltejesítették az elvárásokat és nagyszerűen futballozva képviselték iskolánkat a megyei tornán. Reméljük a jövőben is hasonló sikereknek örülhetünk.

 

A csapat tagjai: Barna Döme, Nagy Márk, Guba Péter, Kádár Tibor, Aradi Lajos, Szabó Árpád, Móré Bendegúz.
Edző: Sipos Lajos

 

Gratulálunk mindkét csapatunknak! Bravó lányok! Bravó fiúk! Hajrá Medgyessy! 

 

 

mfg_foci.jpg

 

spacer