Belépés a KRÉTA digitális naplóba

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Komplementer projekt 2012

AMŐBÁZÁS ÉS PECSÉTELÉS A MODEMBEN

Múzeumok Éjszakája

 

A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai különleges akcióval készülnek a Múzeumok Éjszakájára (június 16.): délután fél 5-től amőbázni várják a játékosabb kedvű látogatókat a Baltazár Dezső téren kialakított táblán, fél 6-tól pedig Tót Endre Zéró demonstrációit rekonstruálják: csupa nullát ábrázoló transzparensekkel vonulnak fel Debrecen belvárosában. 6 órától a Modemben közös pecsételős akcióra hívják az arra tévedőket.

 

Modem megnyitása óta együttműködik a Medgyessy Ferenc Gimnáziummal, most a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával egy olyan programot valósítanak meg, melyben a diákok nem csupán az alkotói munka szépségével és fortélyaival ismerkednek meg, de be is pillanthatnak a kulisszák mögé, azokba a folyamatokba, melyek nélkül egy kiállítás nem kelne életre: a múzeumi háttérmunkába, PR és kommunikációs feladatokba. A 7 hónapos projekt 4 helyszínen zajlik, a Medgyessy Ferenc Gimnáziumból 22 alkalmazott grafika és képgrafika szakos diák, valamint 2 művésztanár kapcsolódott be a programba. A munkában múzeumpedagógusok, művészettörténészek, programozók, webdizájnerek, marketing és kommunikációs szakemberek és grafikusok segítik a diákokat a kiállítás propagálásában, ötleteik megvalósításában.

 

totendrekiallitasa_mA fiatalok Tót Endre, a Németországban élő, Kossuth-díjas képzőművész Nagyon speciális örömök című retrospektív kiállítását választották. A műhelytitkok megismerése mellett maguk is dolgoznak a kiállítás népszerűsítésén: terveznek elemlámpás tárlatvezetést, különböző reklámspotokat és egy werkfilmet készítenek. A tanulók különböző csoportokat alakítottak ki (Videó, Sajtó, Web) így mindegyikőjük a hozzá legközelebb álló területtel foglalkozik. Feladataik között szerepelt a szórólapok megtervezése, kivitelezése és terítése Debrecenben, amely egy hasonló demonstrációval párosult, mint amilyen a múzeumok éjszakájára készül.

 

interju_medgyessygszkiA csapatok keze alatt most is ég a munka: a Videósok nemrég katalógusokhoz szükséges műtárgyfotózásban vettek részt, és most a filmvágás fortélyaival ismerkednek. A Sajtósok Tót Endre kiállítását is egybekötő sajtótájékoztató megszervezésében és lebonyolításában segédkeztek, és interjút készítettek a művésszel és René Blockkal, a legendás német galeristával, aki a kiállítást megnyitotta. Az interjúk és a videók hamarosan elérhetőek lesznek a Webesek által tervezett honlapon, amely a Modem, a budapesti Műcsarnok, az egri Kepes György Vizuális Központ és a Miskolci Galéria közös felülete. A sitenéhány napon belül elkészül és 2 évig érhető el. Weblap arculatát és tartalmát saját elképzelésük és ízlésük szerint alakíthatják ki a diákok. A munkálatokat és a kiállítást a facebook oldalukon is nyomon lehet követni, mely természetesen a diákok gondozásában áll.

 

(Radeczki Emília)Megjelent:
Lenolaj - Irodalmi és kulturális műhely
Kultúra.hu
Magyar Múzeumok


Ajánlott oldal:
Nagyon speciális örömök

spacer