Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Hírarchívum

VÁLTOZÁS! Szülői értekezletek
2020. szeptember 03.

A szülői értekezletek a 7. és 9. évfolyamos osztályoknál szeptember 11-én, pénteken online módon kerülnek megtartásra. A szülői értekezleteket osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon.

 

Felsőbb évfolyamokon a szülői értekezletek online kerülnek megrendezésre szeptember 11-től, szeptember 18-ig. A szülői értekezleteket osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon.

 

A Szülői Tanács ülését is online tartjuk szeptember 14-én, hétfőn 16 órától.

 

tovább>

Előrehozott érettségi vizsgát tenni idegen nyelvekből, informatikából, valamint olyan tantárgyakból lehetséges, amelyeknek tanulása a középiskola helyi tanterve szerint a középiskolai tanulmányok befejezését megelőző tanévek valamelyikében lezárul.

 

Az érettségi vizsgára való jelentkezés határideje: 2020. szeptember 7.


A 2020. október-novemberi érettségi vizsgákra vonatkozó részletes tájékoztatás az alábbi oldalakon olvasható:

 

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020oszi_vizsgaidoszak

 

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/erettsegi_vizsgakkal_kapcsolatos_informaciok

 

Saját jelentkezési lapunk itt érhető el.

 

tovább>
Minden érdeklődőt szeretettel várunk március harmadikán
az Egri Borozóba a 14. évfolyamos grafikus tanulók képgrafikai
kiállításának megnyitójára.

Egri Borozó
Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 2.
Március 3. 18 óra
meghv.png tovább>

A honlapunkon megjelent felvételi jegyzék az ideiglenes sorrendet tükrözi. A végleges sorrendet a győri Felvételi Központ alakítja ki, amelynek eredményéről a tanulókat postán, illetve a honlapunkon keresztül értesítjük.

A középfokú iskolába történő felvételi eljárás és beiratkozás rendjét szabályozó 11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet a 2019/2020. tanév rendjéről alapján felhívjuk a figyelmet a felvételi eljárás legfontosabb időpontjaira és a szükséges teendőkre.
A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium felvételi tájékoztatója (2019/2020-as tanév felvételi eljárása)

A korábbi évek végleges felvételi ranglista irányszámai csak tájékoztató jellegűek, azokból messzemenő következtetéseket levonni nem lehet.


Az ideiglenes rangsorok az elért összpontszámmal az oktatási azonosítók sorrendjében tanulmányi területenként letölthetők. Pontegyenlőség esetén pedagógiai programunk alapján jártunk el. Elutasítva (E) jelzést kapott a felvételiző beiskolázási tájékoztatónk szerint, ha a felvételi valamelyik elemét nem teljesítette.


A jelentkezők közül a rangszám szerinti utolsó bejutott:

kód tagozat 2019. 2018. 2017.

0023

tehetséggondozó képzés

44.

41.

36.

0030

néptánc

11.

19.

12.

0031

festő

23.

22.

28.

0032

szobrász

19.

5.

21.

0033

általános tantervű

280.

235.

218.

0053

képző

51.

36.

36.

0063

tánc

32.

27.

26.

0083

angol

82.

68.

57.

0093

német

68.

33.

28.

 

A jelentkezők felvételi jegyzékei alább letölthetőek:
pdfTehetséggondozó (6 évf.), pdfÁltalános (4 évf.), pdfAngol (4 évf.), pdfKépzőművészeti (4 évf.), pdfTánc (4 évf.), pdfFestő (5 évf.), pdfSzobrász (5 évf.), pdfNéptánc (5 évf.) tagozat.

 

 

A megfelelő linkre kattintva megtalálható az ideiglenes rangsor. A rangsorban a felvételiző tanulót az OM azonosító szám alapján lehet megtalálni (keresés: Ctrl+F billentyű). A felvételi részpontszámairól telefonon keresztül nem áll módunkban felvilágosítást adni, mivel ezt tiltja a személyiségi jogról szóló törvény és a titokvédelmi szabályok.
 
2020. március 19-20. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában.

 

2020. március 23. Az általános iskola eddig az időpontig elzárva őrzi az eredeti, korábban beküldött tanulói adatlap második példányát. A módosító tanulói adatlapot ekkor kell megküldeni a Hivatalnak.

 

2020. április 6. A Hivatal a módosító tanulói adatlapok alapján kiegészíti a jelentkezettek listáját.

 

2020. április 8. A középfokú iskola igazgatója az ideiglenes felvételi rangsort - a Hivatal által meghatározott módon - megküldi a Hivatalnak.

 

2020. április 23. A Hivatal kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középfokú iskoláknak (egyeztetett felvételi jegyzék).

 

2020. április 30. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

 

2020. június 1. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál.

 

2020. június 22-24. Beiratkozás a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

tovább>
Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!
Sajnos adminisztratív hiba folytán a szóbeli felvételi beosztás többszöri módosítása vált szükségessé. A végleges változat elérhetővé vált 14:17 perctől.
Kérjük, aki korábban töltötte le, az ismét ellenőrizze le a dátumokat és a beosztásokat.
A hibáért szíves elnézésüket kérjük.


A felvételi vizsga beosztás az iskolánkba beérkezett jelentkezési lapok alapján történt.

pdf Ezért kérünk mindenkit, ellenőrizze az itt található beosztást. Amennyiben valaki nem találja a nevét a jegyzékben, jelezze számunkra az alábbi telefonszámokon:
 • Angol; Német tagozat: Borbélyné Bacsó Viktória (06-30-3101-251)
 • Képzőművészeti tagozatok; tánc tagozatok: Kiss Papp Csilla (06-30-4647-625)
 • Titkárság: 52/413-326/12-es mellék

Ha egy tanuló több szakot is megjelölt a felvételi lapján, akkor minden szak szóbeli felvételi vizsgáján részt kell venni, a felvételi beosztás előírásainak és időrendjének megfelelően.
tovább>
Tanévnyitó
2020. augusztus 30.

Kedves Medgyessys közösség!

 

Szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a 2020-2021-es tanév alkalmából.

 

„Boldog eredményes és hagyományos tanévet” kívánok mindenkinek!

 

sw10.jpg

 

Tisztelt Medgyessys közösség, kedves diákok!

 

Iskolánk; új nevén a „Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum” tanévnyitó ünnepségére 2020. 09.01-jén 8 órától kerül sor iskolarádión keresztül, az osztályok kijelölt termeiben, osztályfőnöki óra keretében. Azok az osztályok, akiknek a tantermük a B épületben van, az aulában és a tornateremben tudják meghallgatni az iskolarádión közvetített ünnepséget. Az ünnepség után, csengetési rend szerint 4 osztályfőnöki óra kerül megtartásra; az év eleji szervezési feladatok és közösségfejlesztés, építés elvégzésére (minden osztály részére a saját osztálytermében).

 

Megjelenés ünnepi öltözetben! (Lányoknak fehér blúz és sötét szoknya/hosszúnadrág, sál; fiúknak fehér ing és sötét hosszúnadrág, nyakkendő)

 

Arcmaszkot, íróeszközt, jegyzetfüzetet és a középiskolai bizonyítványt hozzátok magatokkal! Fontos, hogy mindenkinek legyen Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges formátumú email címe, mert csak így lehet használni a classroom platformot, krétát.

 

A maszk használata nem kötelező, de ajánlott, különösen a közösségi terekben!


A jelen egészségügyi helyzetre tekintettel intézményünkben csak az ott tanuló és dolgozó személyeket tudjuk fogadni. Köszönjük a Tisztelt Szülők és Vendégek megértését! Kérem a diákokat, hogy az osztályteremben gyülekezzenek annak érdekben, hogy a folyosókon elkerüljük a csoportosulást!

 

Az iskolába legkésőbb 7.45-ig kell megérkezni.

 

A vírusveszéllyel kapcsolatos tájékoztatás


Az iskola minden telephelyének fertőtlenítő takarítása teljes körűen megtörtént. Az EMMI letölthető ajánlása alapján intézményi szintű járványügyi protokollunk elkészítés alatt áll.

 

A jelenleg érvényes szabályozás, az EMMI és az iskolafenntartó Debreceni Tankerület ajánlása alapján az iskolában a maszk használata nem kötelező, de ajánlott. Kesztyűt és egyéb védőfelszerelést egyéni megítélés alapján lehet használni, de ezek használata nem kötelező.

 

Az intézményben csak diákok és az ott dolgozók tartózkodhatnak!


Szülők és külsősök részére az online vagy telefonos ügyintézés javasolt! (A honlapunk kapcsolatok menüjében minden munkatársunk elérhetősége megtalálható.)

 

Lehetséges személyes ügyintézés, de ez előzetes telefonos vagy emailes egyeztetéshez kötött. Előzetesen egyezetett személyes ügyintézés során kötelező a portai regisztráció és a maszk viselés külsős partnereink, ügyfeleink részére.

 

A közlekedés a menetirány szerinti jobb oldalon, a lehető legnagyobb távolság megtartása mellett történik a folyosókon és közösségi terekben. A főépület lépcsőházában az egyik lépcső csak felfelé, a másik lépcső csak lefelé való közlekedésre kerül kijelölésre. Ennek megfelelően a bejáratok dupla ajtói is be- és kijárat szerint el lesznek különítve. Minden teremben, a mosdókban, öltözőkben és a bejáratoknál kézfertőtlenítők lesznek elhelyezve, melyet az intézmény biztosít. A kézfertőtlenítés mindenki számára kötelező az intézménybe történő be- és kilépéskor, valamint mosdóhasználatkor.

 

A tanórák ideje alatt a mosdók, lépcsőházak, öltözők, kilincsek folyamatosan fertőtlenítve lesznek. Mindemellett javasoljuk minden diáknak, hogy saját igények és lehetőségek szerint egy higiéniai egységcsomagot hozzon magával.

 

Kérjük az iskola közösség minden tagját, hogy csak egészségesen jöjjön iskolába. Ha a COVID19 fertőzőbetegség gyanúja felmerül mindenkinek kötelessége felvenni a kapcsolatot az illetékes orvossal és az iskola vezetőségével!

 

Kérünk mindenkit, hogy saját orvosán keresztül kerüljön tisztázásra az egészségügyi helyzet mibenléte!

 

Esetleges COVID fertőzés esetén az erre vonatkozó külön eljárásrendet kell betartani. Kizárólag csak gyógyulást követően két negatív vírusteszt birtokában lehet újra az intézményt látogatni.

 

Ha COVID19 betegségre utaló jelet tapasztalunk tanítási nap közben, akkor az eljárásrendnek megfelelően a földszinten kialakított izolációs szobába kerül a diák, ahol a szükséges eljárásrend elvégezhető. Ezzel egyidejűleg haladéktalanul értesítjük a szülőt/gondviselőt.

 

Órarend

 

Az órarend augusztus 30-tól letölthető az iskolánk honlapjáról. Iskolánk órarendjének elkészítése összetett és bonyolult feladat, emiatt az első héten az órarend teszt üzemmódban működik. Az összegyűjtött tapasztalatok alapján a hét végén elvégezzük a szükséges korrekciókat, ezt a honlapon közzétesszük és a második teljes hetet már ez alapján fogjuk kezdeni (szeptember 14-től).

 

Szülői értekezletek


Személyes jelenlét mellett 7. és 9. évfolyamos osztályoknál szeptember 07-én 17 órától kerülnek megtartásra; a tornateremben, aulában és ebédlőben. Közös kezdés, tájékoztatás minden osztály részére a tornateremben lesz. Ezt követően osztály szintű értekezletek lesznek, külön a kijelölt helyeken. Arcmaszk viselése, kézfertőtlenítés és a védőtávolság megtartása a központi eljárásrendnek megfelelően kötelező.

 

VÁLTOZÁS! A szülői értekezletek a 7. és 9. évfolyamos osztályoknál szeptember 11-én, pénteken online módon kerülnek megtartásra. A szülői értekezleteket osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon.

 

Felsőbb évfolyamokon a szülői értekezletek online kerülnek megrendezésre szeptember 11-től, szeptember 18-ig. A szülői értekezleteket osztályfőnökök szervezik meg az osztályoknak legkedvezőbb platformon és módon.

 

A Szülői Tanács tagjait Szülői Tanács ülésre;személyes jelenlét mellett szeptember 10-én 16 órától várjuk a könyvtárban online módon szeptember 14-én, hétfőn 16 órától.

 

 

Fekete József
intézményvezető

tovább>
Augusztus 24. hétfő 8:00
Magyar nyelv
Matematika
Történelem
Biológia

Augusztus 25. kedd 8:00

Angol nyelv
Német nyelv

Augusztus 26. szerda: szóbeli vizsgák a felsorolt tantárgyakból.

A fenti napokon gyülekezés az aulában 7:45-kor az egészségügyi szabályok betartása mellett alkalomhoz illő öltözetben.

Osztályozó vizsgák:
Magántanuló diákjaink osztályozó vizsgáinak rendje eltér a fentitől. Augusztus 17 és augusztus 31 között kerülnek a vizsgák megrendezésre. Ütemezésükhöz szükséges a szaktanárral történő egyeztetés!
Előrehozott érettségi vizsgához szükséges osztályozó vizsgákat augusztus 17-től tehetnek tanulóink szaktanáraikkal történő előzetes egyeztetés alapján.

tovább>
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) idén ősszel indítja el a Nemzeti Köznevelési Portált (NKP).
A pályázat három kategóriában került meghirdetésre.

A pályázati kiírás, illetve a felhívásról részletek az OFI honlapján érhetők el: http://ofi.hu/palyazat/nemzeti-koznevelesi-portal-diaktesztelesi-palyazata.

Pályázatot 2015. szeptember 30-ig lehet benyújtani. tovább>


Jelentkezési lapok leadási határideje: 2020. február 28.


A felvételi időpontja: 2020. március 13. 9:00

 

9 órától tájékoztató, utáni gyakorlati és szóbeli felvételi.
Helyszín: MFG B épület (4031 Debrecen, Angyalföld tér 7.)

 

doc  Jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról és igényelhető a művészeti és szakképzési titkárságon (108-as iroda; tel: +36-52/413-326/18; +36-30/464-7625)

 

A jelentkezési laphoz csatolni kell az érettségi bizonyítvány és az esetlegesen már megszerzett szakképesítések másolatát, akinek folyamatban van az érettségi bizonyítvány megszerzése, az érettségi vizsga után pótlólagosan csatolhatja.

 

Választható szakképzések:


Szakképesítés megnevezése

Szakképesítés OKJ száma

Grafikus

54 211 04

Képző- és iparművészeti munkatárs (festő)

54 211 11

Mozgókép és animáció készítő

54 213 03

Képző- és iparművészeti munkatárs (kerámiaműves)

54 211 11

Táncos II. (színházi táncos)

54 212 09

Fotográfus (művészeti fotográfus)

54 211 13

FIGYELEM! Több szakra való jelentkezés esetén a gyakorlati felvételi egy időben, míg a szóbeli meghallgatások egymást követően történnek.

 

mfg_info_szoro_2020.jpg

 


tovább>
Tankönyvosztás 2020
2020. június 23.

időpont

óra

évfolyam

2020.08.26.

8-15

11. és 12.

2020.08.27.

8-15

8. és 10.

2020.08.28.

8-15

7. és 9.

2020.09.01.

8-12

PÓT-nap

tovább>

Cél: Ismeretek átadása, probléma felvetések és megoldási lehetőségek, információcsere és párbeszéd a szülők és szakemberek között.

 

Formája: foglalkozások időtartama: 90 perc (20 perces előadások utána fórum, beszélgetés).

Előzetes bejelentkezést nem igényel, bármikor be lehet kapcsolódni a félév során és előadások közben is.

 

Időpontok:

 • Szeptember 21. (hétfő) 17.00 óra
 • Október 19. (hétfő) 17.00 óra
 • November 30. (hétfő) 17.00 óra
 • Február 29. (hétfő) 17.00 óra
 • Március 21. Április 4. (hétfő) 17.00 óra

Helye: Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, főépület 02-es terem (1. emelet)

 

ppt Szülők Iskolája Program letöltése

 

Az 5. találkozás tematikája:

 • Hogyan tanuljuk a reál tárgyakat
 • Teljesítményszorongás
tovább>

Fellebbezés


2020. január 24. (péntek) 16 óráig

A dolgozatok javításával kapcsolatban - a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételt lehet tenni 2020. január 24-én (péntek) 16:00 óráig, az iskola igazgatójának címezve. Az észrevétel beadásához szükséges formanyomtatvány letölthető innen:Az egyéni jelentkezés menete

tovább>
 • Augusztus 24-től 28-ig 8 órától javító- és osztályozó vizsgák az előrehozott érettségi vizsgákhoz
 • Augusztus 26, 27, 28-án 8 órától javítóvizsgák (az osztályozó vizsgákon megbukott tanulók részére, illetve azoknak, akik vizsgaszervezés technológiai okok miatt más időpontban nem vizsgáztathatóak)
 • tovább>
  spacer