Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Hírarchívum

Nyílt napok 2016
2016. október 18.
Időpont, helyszín Tagozat/specializáció

Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti
Szakgimnázium (aula)
2016. november 8-án 17 óra

Tájékoztatás a speciális angol, német és az általános tantervű képzésről.

Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti
Szakgimnázium (aula)
2016. november 9-én 17 óra

képzőművészeti és tánc speciális gimnáziumi és szakgimnáziumi osztályok;

Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti
Szakgimnázium (aula)
2016. november 10-én 17 óra

Tájékoztató a 6 osztályos komplex tehetséggondozó képzésről

 

Nyílt napok programja:

 • 17 órától prezentációval kísért iskola bemutató
 • 17.30-tól munkaközösség - vezetők tájékoztatója, a képviselt tagozatok bemutatója
 • 17.45-től a tagozatokat képviselő végzős gyerekek, illetve a DÖK elnök beszámolója, tájékoztatója
 • 18.15-től fórum, felmerülő kérdések megbeszélése, tanácsadás
 • 18.30-tól iskola bejárás

 

A továbbtanulással és az intézménybe történő jelentkezéssel kapcsolatos tájékoztató kiadványok megtalálhatóak az iskolánkban nyomtatott formátumban; az interneten, az alábbi címeken:
- www.kir.hu (kereséséhez szükséges az intézmény OM azonosító száma: 031202, telephelykód: 001)
- www.medgyessygimnazium.hu

 

Pályaválasztással, beiskolázással és az intézménybe történő felvétellel kapcsolatos személyes ügyekben segítséget ad Szabóné Kiss Edit igazgatóhelyettes (06/52-413-326  14-es mellék).

 

pdf A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium felvételi tájékoztatója (2016/2017-es tanév felvételi eljárása)
tovább>

Tisztelt Érettségiző Diákok! Tisztelt Szülők!


2019/20-as írásbeli érettségi vizsgák forgatókönyve:


Emelt és középszint

Érkezés
Az érettségi vizsgán kötelező alkalomhoz illő módon, ünneplő ruhában megjelenni. Fokozottan kell figyelni a kulturális és szociális, udvariassági szabályok és a házi rend betartására.
Elektronikus úton minden érettségiző megkapta a vizsgabehívóját, mely tartalmazza a vizsga idejét, pontos helyszínét. Kérem, hogy ezt mindenki alaposan tanulmányozza. Ha valami nem egyértelmű, vagy a behívó nem érkezett meg, kérem, hogy a lenti telefonszámon vagy email címen a vizsgázó haladéktalanul jelezze.
Azoknak a tanulóknak a számára, akik valamilyen okból szóbeli vizsgát kell tenniük (pl. írásbeli mentesség miatt), külön értesítést fogunk küldeni.


Beléptetés
A lebonyolításnál (különösen a ki- és beléptetés, valamint a várakozás, sorban állás során) be kell tartani minden higiéniai, védő és a távolságra vonatkozó szabályt is (1,5m).

A vizsgára a rendkívüli helyzet miatt első héten 07:30 órától, 08:30 óráig lehet érkezni.
Második héten 06:30 órától, 07:30 óráig, illetve délutáni érettségi esetén 13:00 órától, 13:30 óráig lehet érkezni.

 

A bejáratnál kötelező kéz fertőtlenítés lesz és mindenki védő maszkot kap, amit azonnal fel kell venni - saját szabványos maszk és kesztyű is használható-.
Az új különleges helyzetre vonatkozó tankerületi eljárásrend alapján a megszokottól eltérő módon a csoportosulás elkerülése és a fokozott biztonsági szabályok betartása miatt, kötelező jelleggel a beléptetés 3 kapun keresztül fog megtörténni, az alábbi beosztás szerint:
1. Holló László sétány felőli főbejáraton a 12. A, B osztály tanulói, a külsős emelt szinten érettségiző tanulók és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező tanulók ( abban az esetben, ha az emelt szintű vizsga iskolánkban van, iskolánk emelt szintű vizsgát tévő tanulói is ezen a kapun lépnek be).
2.  István út 61. felőli oldalsó bejáraton (kis székelykapu) a 12. D osztály tanulói.
3. Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI felőli sportpálya távolugróhelyénél lévő nagykapun át, a porta udvar felőli bejáratán keresztül a 12. C, E osztály tanulói.
Különösen fontos, hogy a Holló László sétányon, a szerviz úton és egyéb beléptetési helyek környékén továbbra is tilos a csoportosulás. Ezért érkezéskor mindenkinek folyamatosan tartania kell a szociális távolságot. Ennek a távolságnak a betartását kordonokkal és a kordonokon elhelyezett távolságjelzésekkel segítjük.

skm_c25820042914430.jpg

 

Vizsga
A beléptetést követően haladéktalanul fel kell menni a vizsgaterembe a kijelölt útvonalon. A vizsgaterem padjain elhelyezett névjegykártya alapján a vizsgázó elfoglalja a helyét. Az igazgatói tájékoztatót követően a felügyelő tanár útmutatásai alapján, személyazonosság ellenőrzése után, el kell végezni, illetve folytatni kell a szükséges adminisztrációt.
Első héten 8. 30-tól 8. 40-ig, második héten 7. 30-tól 7. 40-ig igazgatói érettségi tájékoztató, melyet a vizsgateremben, a kijelölt vizsgahelyen ülve hallgatnak végig az érettségiző diákok.
A jogszabály alapján kötelező tájékoztatás minden teremben az iskolarádión keresztül fog történni. Az ülésrend garantálja a biztonságos szociális távolságot, ezért mindenkinek a vizsgateremben kijelölt helyén kell tartózkodnia. A biztonságos távolság miatt maszkot csak akkor kötelező viselni a teremben, ha a vizsgázó valamilyen ok miatt (pl. mosdó) elhagyja az ülőhelyét.

Több vizsgatárgy esetében is (a csatolt fájlnak megfelelően) a vizsgázó kötelessége biztosítani a vizsgán használható eszközöket (pl. számológép, atlasz, függvénytáblázat, szótár, tartalék íróeszközök). A vizsgán az evés és ivás a szabályzat alapján engedélyezett, de a járványveszély miatt nem ajánlott. Javasoljuk, hogy minden vizsgázó hozzon magával műanyag szemeteszsákot, amiben a vizsga során keletkezett személyes hulladékot gyűjti. A vizsgázók egymásnak  eszközöket, élelmiszert, zsebkendőt nem adhatnak át.

8. 45-től 8. 50-ig, illetve második héten 7. 45-től 7. 50-ig a feladatlapok kiosztása.
9. 00-tól, illetve a második héten 8. 00-tól, vagy 14. 00-tól a vizsga megkezdése.

Az írásbeli vizsgák egy vagy több feladatlapból állnak, lásd melléklet. Szünet (15 perc) csak az idegen nyelvi érettségi esetében van, az iskolaépület azonban ebben az esetben sem hagyható el.


A vizsga ideje alatt az épület semmilyen indokkal sem hagyható el. Az érettségi vizsga ideje alatt dohányzási lehetőség nincs. A kijelölt dohányzóhelyeken a vizsga előtt és után maximum 5 fő tartózkodhat. A vizsga teljes ideje alatt minden érettségiztető intézménynél ellenőrzést végez és segítséget nyújt a Közterület Felügyelet és a rendvédelmi szervek.
A vizsga a felügyelő tanár engedélyével felfüggeszthető (pl. mosdóhasználat), ezt jegyzőkönyvezni kell.


Kiléptetés
A vizsga befejezését követően ugyanezek a szabályok érvényesek. A csoportosulás elkerülése miatt mindenkinek a lehető legbiztonságosabb és leggyorsabb módon el kell hagynia a vizsga helyszínét. Sajnos nincs mód a hagyományos megbeszélésekre. Erre csak digitális módon lesz lehetőség.

Az írásbeli vizsgadolgozatok megtekintésének napjai:
2020. május 28-29. (12. A, D, E május 28-án, 12. B, C május 29-én).

 

Ha az érettségi vizsgákkal kapcsolatban kérdés merül fel, akkor levélben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy telefonon (06-30-4647-618) keresztül tudok tájékoztatást adni.

 

Mindenkinek további eredményes felkészülést kívánok!

 

Tisztelettel:

Fekete József

 

jpg Letölthető beléptetés

tovább>
Foglakozás

 

Időpont

 

Helye

 

Szükséges felszerelés

 

Foglakozás díja

 

Rajzi előkészítő
Indul:
2016. szeptember
(a bekapcsolódás folyamatos)

 

péntek:
15-17 óra
kivétel:
okt.15,22 és nov. 12
(szombat) 9-11ó.

MFG és MSZKI B ép.

MFG és MSZKI/ főépület 224 terem

A/3 rajzlap, 2B, B ceruza, fából égetett szén, radír, nagyméretű ecsetek, festék

2000Ft/alkalom

Művészettörténet
Indul:2016. 10. 06-tól

 

csütörtök:
16-17 óra

MFG és MSZKI/ főépület 224 terem

füzet, írószer

1000Ft/alkalom

A foglalkozásokat tartja: Kiss Papp Csilla, érdeklődni lehet: 06/30 4647-625. tovább>

Tisztelt érettségire készülő Diákok! Tisztelt Szülők!

 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentette (https://www.kormany.hu/), hogy az érettségi időpontja nem változott. Végleges, hogy a vizsga 2020-05-04-én kezdődik és az előzetesen meghirdetett (lásd melléklet) időbeosztás alapján kerül lebonyolításra.

 

Az érettségizőket haladéktalanul értesíteni fogjuk az érettségi vizsgával kapcsolatos esetleges további tudnivalókról és tennivalókról. Ezért kérem, hogy a KRÉTA rendszert, email fiókot, intézményi honlapot és facebook-ot mindenki fokozott érdeklődéssel figyelje.

Kérek minden érettségire készülőt, hogy alaposan tanulmányozza a csatolt mellékleteket!


A legfontosabb információk:

1.    A vizsgázók rövidesen megkapják a vizsga behívókat. Ezek a dokumentumok tartalmazni fogják az emelt és közép szintű vizsgák pontos helyszínét és időpontját az előzetesen leadott jelentkezések alapján. A dokumentumok csak digitális formában kerülnek kiküldésre.

 

2.    A közép szintű vizsgák kivétel nélkül iskolánkban kerülnek megrendezésre.

 

3.    Az emelt szintű vizsgák helyszínei a behívón feltüntetett debreceni középiskolák.

 

4.    A vizsgák az első héten 9 órától, a második vizsga héten 8, illetve 14 órától kerülnek megrendezésre. Vigyázat az időrendi táblázatban az emelt és közép szint vizsgái oszloponként, de egy táblázatban vannak feltüntetve.

 

5.    Csak írásbeli érettségi lesz, kivéve azoknál a tantárgyaknál, amelyeknek nincsen írásbeli része, illetve azoknál a diákoknál, akik mentességet kaptak az írásbeli alól.

 

6.    Szóbeli vizsgát kell szervezni, ha bármely vizsgatárgyból tett középszintű írásbeli vizsga esetén, ha a vizsgázó írásbeli teljesítménye elérte a tizenkettő százalékot, de nem érte el a huszonöt százalékot, (a Vizsgaszabályzat 41. § (2) bekezdése szerint szóbeli vizsgát tehet). Testnevelés vizsgatárgyból szóbeli vizsgát kell szervezni.  Testnevelés vizsgatárgyból a középszintű szóbeli vizsga a vizsgáztató tanár mellett a vizsgabizottság legalább két tagja jelenlétében, a vizsgaidőszak bármely napján - a vizsgázó érettségi vizsgabeosztásának figyelembevételével - lebonyolítható.

 

7.    Vizuális kultúra vizsgatárgyból tett középszintű vizsga esetén a vizsgázó pontszámát az írásbeli vizsgarész alapján, gyakorlati vizsgarész nélkül kell megállapítani.

 

8.    A lebonyolításnál be kell tartani minden higiéniai, védő és a távolságra vonatkozó szabályt is (1,5m), azaz normál tanteremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet.

 

9.    Az érettségi vizsgán kötelező alkalomhoz illő módon, ünneplő ruhában megjelenni. Fokozottan kell figyelni a kulturális és szociális, udvariassági szabályok és a házi rend betartására. Több vizsgatárgy esetében is (a csatolt fájlnak megfelelően) a vizsgázó kötelessége biztosítani a vizsgán használható eszközöket (pl. számológép, atlasz). A vizsgán az evés és ivás a szabályzat alapján engedélyezett, de nem ajánlott. A vizsgázók egymásnak  eszközöket, élelmiszert, zsebkendőt nem adhatnak át.


10. A vizsgára a rendkívüli helyzet miatt első héten 07:30 órától, 08:30 óráig lehet érkezni. Második héten 06:30 órától, 07:30 óráig, illetve délutáni érettségi esetén 13:00 órától, 13:30 óráig lehet érkezni.  A bejáratnál kötelező kéz fertőtlenítés lesz és mindenki védő maszkot kap, amit azonnal fel kell venni - saját szabványos maszk és kesztyű is használható-. A regisztrációt követően haladéktalanul fel kell menni a vizsgaterembe és a felügyelő tanár útmutatásai alapján, személyazonosság ellenőrzése után, el kell végezni a szükséges adminisztrációt. A jogszabály alapján kötelező tájékoztatás minden teremben az iskolarádión keresztül fog történni. Az ülésrend garantálja a biztonságos szociális távolságot, ezért mindenkinek a vizsgateremben kijelölt helyén kell tartózkodnia. A biztonságos távolság miatt maszkot csak akkor kötelező viselni a teremben, ha a vizsgázó valamilyen ok miatt (pl. mosdó) elhagyja az üllőhelyét.

 

11. Különösen fontos, hogy a Holló László sétányon továbbra is tilos a csoportosulás. Ezért érkezéskor mindenkinek folyamatosan tartania kell a szociális távolságot. A hatékony közlekedés érdekében kérek mindenkit, hogy ha valamilyen ok miatt szükséges az iskola belterületén várakozzon. A vizsga ideje alatt az épület semmilyen indokkal sem hagyható el. A vizsga befejezését követően ugyanezek a szabályok érvényesek. A csoportosulás elkerülése miatt mindenkinek a lehető legbiztonságosabb és leggyorsabb módon el kell hagynia vizsga helyszínét. Sajnos nincs mód a hagyományos megbeszélésekre. Erre csak digitális módon lesz lehetőség.

 

12. A középszintű írásbeli vizsgadolgozatok megtekintésének napjai: 2020. május 28-29. (12. A, D, E 28-án, 12.B, C 29-én).

 

 • Sajnos a rendkívüli körülmények miatt a szerenád és a ballagás nem tartható meg a hagyományok szerint. Abban bízunk, hogy a ballagást 2020-06-22.-én az évzáró ünnepséggel egy napon meg tudjuk rendezni, így zárhatnánk le méltó módon az érettségi időszakot.
 • A végzős osztályok osztályozó értekezletét digitális konferencia formájában 2020-04-30.-án  a törvényi előírásoknak megfelelően megtartjuk. Ekkor kerülnek lezárásra és véglegesítésre az osztályzatok, illetve eddig az időpontig kell az esetleg szükséges osztályozó vizsgákat lebonyolítani. Projekt tárgyak esetében a projekteket a szaktanároknak, digitálisan be kell adni legkésőbb eddig az időpontig.
 •  

  Ha az érettségi vagy szakmai vizsgákkal kapcsolatban kérdés merül fel, akkor levélben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy telefonon (06304647618) keresztül tudok tájékoztatást adni.

   

  Mindenkinek további eredményes felkészülést kívánok!

   

  Tisztelettel:

   

  Fekete József

   

   

  Kapcsolodó információk:

  pdf Egészségügyi ajánlás

  pdf Érettségin használható eszközök tantárgyanként

  pdf Vizsgaidőszak időrendje - Közép és emelt szintű érettségi

  pdf Vizsgatárgyak leírása

  pdf Vizsgázóknak szóló részletes tájékoztató

  pdf Tájékoztatás érettségi vizsgabehívóhoz 2020. május-június

  tovább>
  Minden évben nagy sikerrel megrendezett félévzáró kiállításunk ismét elérkezett.
  Az 13. évfolyam önarcképekkel és reprodukciókkal készül, míg a 14.-esek az első félév munkásságának legjavát prezentálják.

  Mindenkit sok szeretettel várunk a kiállítás megnyitójára a Medgyessy Ferenc Gimnázium és MSZKI aula galériájába. :)
  A kiállítást megnyitja: Kiss Papp Csilla

  Megnyitó időpontja: 2013.01.24. 17.30

  Facebook-esemény: Festő szak, félévzáró kiállítás


  tovább>
  2016. 08. 24. 9 óra, gyülekező és tájékoztató az iskola "B" épületének aulájában 8.30-kor

  Felvétel feltétele: szakmai alkalmassági vizsga és egészségügyi alkalmasság, amit az iskola szervez megadott időpontban.

  doc Jelentkezési lap letölthető innen.
  beküldhető: postán és elektronikus levélben
  személyesen: csütörtökönként 8-12 óra között
  Jelentkezés határideje: 2016. 08. 17.

  Meghirdetésre kerülő szakok:

  • Grafikus (korlátozott helyek)
  • Festő
  • Mozgókép-és animáció (korlátozott helyek)
  • Keramikus
  • Színházi táncos

  A felvételiről e-mailben kiértesítést küldünk. tovább>

  Tisztelt érettségire készülő Diákok! Tisztelt Szülők! 

   

  Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetővé vált a 2020. május-júniusi vizsgaidőszak lebonyolítására valamint a vizsgaidőszak rendjére vonatkozó 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelet, az alábbi linkre kattintva:

  https://www.oktatas.hu/

   

  Kérek minden érettségire készülőt, hogy alaposan tanulmányozza a jogszabályt!

   

  Ha az információk alapján valaki módosítani szeretne a jelenleg érvényes érettségi jelentkezésén, akkor ezt megteheti az alábbi linkről letöltött formanyomtatvány kitöltésével. Ha valaki nem szeretne élni a módosítás lehetőségével, akkor ezzel kapcsolatban további teendő nincs (https://www.oktatas.hu/).

   

  A kitöltött nyomtatványt 2020-04-21-ig kell megküldeni az  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címre. A beküldendő fájlt át kell nevezni (saját név_12_x_osztály.docx) formátum szerint.

   

  A döntést segítő háttér-információk:

   

  • A kormányrendeletben meghatározottak szerint az előrehozott, valamint érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsgák megszervezésére nem kerül sor, a benyújtott vizsgajelentkezéseket pedig az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) hivatalból törli a kormányrendelet alapján, kivéve: a Vizsgaszabályzat 12. § (15)-(16) bekezdésében meghatározott vizsgákat, valamint a középiskola befejező évfolyamán tanulók szintemelő vizsgáit.
  • FIGYELEM! A fentiek szerinti vizsgák hivatalból történő központi törlése nem érinti a középiskola befejező évfolyamán tanulók szintemelő vizsgáit! Ha a végzős vizsgázó mégis töröltetni szeretné a szintemelő vizsgáját, akkor azt kérelmeznie kell.
  • A módosítás lehetősége tantárgyanként is értelmezhető.
  • Az őszi vizsgaidőszak vizsgái normál szóbeli vizsgarészt is tartalmazó vizsgák lesznek, amik valószínűleg nem az MFGMSZG-ben kerülnek megrendezésre.
  • Ha valaki kéri a vizsga törlését, vagy csak egyszerűen nem jelenik meg a vizsgán, ugyanazzal a következménnyel zárul. Ettől függetlenül fontos, hogy, aki lemondja/módosítja a vizsga jelentkezését, jelezze az iskola felé, mivel ez jelentősen befolyásolja a vizsga megszervezését. A Medgyessyben erre nem számítunk, hiszen a továbbtanulás feltétele a sikeres érettségi.
  • Azoknak  különösen fontos a formanyomtatvány kitöltése, akik emelt szintről közép szintre módosítanának, vagy idegen nyelvből közép helyett emelt szintű vizsgát szeretnének tenni.
   • Akik Idegen nyelv tárgyakból középszint helyett "emeltezni" akarnak, az írásbeli eredménye alapján, szóbeli rész nélkül is teljes értékű nyelvvizsgát és az emelt szintért járó plusz pontot kaphatnak.
   • A megkezdett, de a vizsgázónak fel nem róható okból nem befejezett nyelvvizsga, eredményes írásbeli vagy szóbeli része, felvételi esetén beszámítható a nyelvvizsgáért járó pontszám.

  • Ha valaki elhalasztja most az érettségi vizsgáját, akkor sincs akadálya, hogy a 13. évfolyamra, illetve OKJ képzésre jelentkezzen feltéve, hogy ősszel pótolja a most elmaradt vizsgát.
  • Projekt tárgyak esetében a projekteket be kell adni a megadott határidőkig.
  • Az írásbeli és az esetleges szóbeli vizsgák beosztásáról, a vizsga menetéről és a hatályos járványügyi intézkedésekről Tájékoztatást fogunk adni a megszokott csatornákon.
  • Sajnos a rendkívüli körülmények miatt a szerenád és a ballagás nem tartható meg. Keressük a lehetőséget arra, hogy egy későbbi időpontban ezt pótoljuk. A végzős osztályok osztályozó értekezletét digitális konferencia formájában 2020-04-30-ig  a törvényi előírásoknak megfelelően megtartjuk.

   

  Ha az érettségi vagy szakmai vizsgákkal kapcsolatban kérdés merül fel, akkor e-mailben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy telefonon (06304647618) keresztül tudok tájékoztatást adni.

   

  Tisztelettel:

   

  Fekete József

   

   „Good luck! And may the odds be ever in your favour. Hope, it is the only thing stronger than fear.”

  tovább>
  A dal a Tiéd! - Pályázat
  2013. január 09.
  Kedves Barátunk! Kérjük, ha pályázni szeretnél, írd le saját gondolataidat, érzéseidet és fogalmazd meg dalban céljaidról, környezeted értékeiről, a barátságról, közösségi élményekről, bulikról, a családról, biztonságról, érzelmeidről.

  Ha nem pályázol, gyorsan szólj ismerőseidnek, akik zeneszerzéssel, szövegírással foglalkoznak!
  Végre most megmondhatjátok…!

  Részletek a tovább után...
  tovább>
  A felvételről vagy az elutasításról szóló határozatot postára adjuk legkésőbb 2016. április 26-ig.

  A fellebbezéssel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak a határozatban.

  28/2015. (V.28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről szóló rendelet:
  http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1500028.EMM


  pdf Felvettek jegyzéke

  doc Fellebbezéskor kitöltendő nyomtatvány: Eljárást megindító kérelem

   

  Kapcsolódó letöltések (Felvételi egységcsomag):

   

  doc Beiratkozási tájékoztató (2016)

   

  doc Meggy-Mag tájékoztató (2016)

   

  doc Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz (2016)

   

  pdf Kollégiumi egységes jelentkezési lap (2016)

   

  pdf Tankönyvrendelési tájékoztató (2016)


  pdf Tankönyvlista (9.a)

   

  pdf Tankönyvlista (9.b)


  pdf Tankönyvlista (9.c)


  pdf Tankönyvlista (9.d)

   

  Csak a 7. évfolyamra felvetteknek:

   

  doc Nyilatkozat (erkölcstan; hit- és erkölcstan)


  pdf Tankönyvlista (7.e)

  tovább>

  Tisztelt érettségire készülő Diákok! Tisztelt Szülők!

   

  Ma 11:23 - kor Gulyás Gergely miniszter bejelentette (https://hirado.hu/), hogy milyen döntés született az érettségikkel kapcsolatban a kormányülésen. Ez a bejelentés a közvélemény általános, nagy vonalakban történő tájékoztatását szolgálja, de még nem a konkrét végrehajtandó jogszabály.

   

  Az érettségiről szóló rendelet várhatóan holnap (2020-04-17) jelenik meg a Magyar Közlönyben (https://magyarkozlony.hu/). Ebben lesznek a további pontosító részletek. Csak a jogszabály megjelenését követően tudunk a felmerült kérdésekre érdemi választ adni. Ezért a különböző internetes felületeken, fórumokon megjelenő írások, értelmezések legfeljebb csak véleménynyilvánításként értelmezhetőek.

   

  Az érettségizőket haladéktalanul értesíteni fogjuk az érettségi vizsgával kapcsolatos tudnivalókról és tennivalókról. Ezért kérem, hogy a KRÉTA rendszert, email fiókot, intézményi honlapot és facebook-ot mindenki fokozott érdeklődéssel figyelje.

   

  A legfontosabb iránymutató információk:

  1. Csak azok a diákok érettségizhetnek, akik most végeznek vagy már végeztek, azaz előrehozott érettségi, vagy alsóbb évfolyamosok által letenni kívánt szintemelő érettségi nem lesz.

  2. Csak írásbeli érettségi lesz, kivéve azoknál a tantárgyaknál, amelyeknek nincsen írásbeli része, illetve azoknál a diákoknál, akik mentességet kaptak az írásbeli alól.

  3. Az érettségik május 4-én kezdődnek.

  4. A lebonyolításnál be kell tartani minden higiéniai, védő és a távolságra vonatkozó szabályt is (1,5m), azaz normál tanteremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet.

  5. Az érettségin való részvételről, illetve az őszi  vizsgaidőszakra történő halasztásról a vizsgázó dönthet (a későbbiekben meghatározott szabályok szerint és az engedélyezett  módon).

   

  Mindenkinek további eredményes felkészülést kívánok!

   

  Tisztelettel:

  Fekete József

  tovább>
  Nyílt Nap 2
  2016. május 14.
  2016.05.20. 17. órakor az MFG-B épületében a végzősök zárókiállítása előtt a szakvezetők, művésztanárok szakokhoz kapcsolódóan ismertetőt és tárlatvezetést tartanak. Minden érdeklődőt és leendő felvételizőt szeretettel várunk. Gyülekező: 16.50.

  webhv.jpg tovább>
  Kedves Diákok!

  Lázár Diána diákunk lett "Az év diák írója 2019" cím büszke birtokosa.

  Gratulálunk!

  Bővebben:


  tovább>

  A Medgyessy Ferenc Gimnázium és MSZKI két labdarúgó csapatot nevezett az idei Megyei Karácsonyi Sport napokra. Mindkét alakulat sikeresen szerepelt, lány csapatunk 3. helyezést ért el, míg a fiúk az igen erős mezőnyben csoportjukat megnyerve, a legjobb tizenhat csapat közt végeztek.

   

  tovább>

  Szakképesítés megnevezése Szakképesítés OKJ száma
  Grafikus 54 211 04
  Festő 54 211 03
  Mozgókép és animáció készítő 54 213 03
  Kerámiaműves 54 211 05
  Táncos (színházi táncos) 54 212 09

  tovább>
  Tisztelt végzős Diákok!

   "Maruzsa Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára mai sajtótájékoztatóján bejelentette: az oktatási akciócsoport foglakozott az érettségi kérdésével, javaslatuk pedig az, hogy az érettségit úgy kell megszervezni, hogy a járványügyi helyzetnek és a felvételinek is megfeleljenek." 

  Sajtóhírek a bejelentés részleteiről ezeken a linkeken elérhetőek:

  (A kellő mértékű tájékozottsághoz több oldal megtekintése is ajánlott.)


  Fontos tény, hogy jelenleg ez csak egy javaslat, aminek az esetleges elfogadásáról és a megvalósítás részleteiről várhatóan jövő héten fog döntés születni.
  Ugyanakkor ez a javaslat kijelöl egy valószínű irányt, ami támpontot jelenthet a felkészüléshez. 
  Amint a konkrét döntés megszületik azonnal értesítünk mindenkit a részletekről.

  Tisztelettel:
  Fekete József
  tovább>
  Segítettünk!
  2012. december 04.

  Iskolánk tanulói összefogtak a leukémiás gyerekekért, és a DÖK Napon összegyűltek mellé egy nagy doboz csokoládét is sikerült gyűjteni az elmúlt egy hónapban.

  tovább>
  A honlapunkon megjelent felvételi jegyzék az ideiglenes sorrendet tükrözi. A végleges sorrendet a győri Felvételi Központ alakítja ki, amelynek eredményéről a tanulókat postán értesítjük.

  A középfokú iskolába történő felvételi eljárás és beiratkozás rendjét szabályozó 28/2015. (V.28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről és az egyes oktatást szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról alapján felhívjuk a figyelmet a felvételi eljárás legfontosabb időpontjaira és a szükséges teendőkre.
  A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola felvételi szabályzata 2015/2016-os tanévre

  A korábbi évek végleges felvételi ranglista irányszámai csak tájékoztató jellegűek, azokból messzemenő következtetéseket levonni nem lehet.

  A jelentkezők közül a rangszám szerinti utolsó bejutott:


  Tagozat/Év 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
  képző 34.
  23. 36. 51. 48. 49. 44. 48. 39.
  festő 21.
  18.              
  szobrász 20.
  12.              
  tánc 37.
  25. 49. 48. 56. 46. 58. 53. 56.
  néptánc 19.
  16.              
  angol 47.
  76. 63. 84. 79. 68. 80. 72. 51.
  német 33.
  39. 30. 45. 36. 51. 44. 41. 55.
  általános 228.
  300. 214. 261. 276. 211. 291. 273. 213.
  tehetséggondozó 41.
  47. 40. 30. 39. 35.      

  A jelentkezők felvételi jegyzékei alább letölthetőek:

  pdf Tehetséggondozó (6 évf.), pdf Általános (4 évf.), pdf Angol (4 évf.), pdf Német (4 évf.), pdf Képzőművészeti (4 évf.)pdf Tánc (4 évf.), pdf Festő (5 évf.),pdf Szobrász (5 évf.), pdf Néptánc (5 évf.) tagozat

  A felvételi részpontszámairól telefonon keresztül nem áll módunkban felvilágosítást adni, mivel ezt tiltja a személyiségi jogról szóló törvény és a titokvédelmi szabályok.

  Az ideiglenes felvételi jegyzékek eredményei alapján lehetőség van a jelentkezési sorrend módosítására 2016. március 16-17-én. A módpsítás az M-betűvel jelölt adatlapon lehet elvégezni a jelentkező általános iskolájában, az iskolával egyeztetett módon.

  Amennyiben a sorrendmódosítás lehetőségével nem él a jelentkező a végleges ranglista megjelenéséig és az erre vonatkozó intézményi kiirtesítésig további teendője nincs.
  tovább>
  Húsvéti üdvözlet
  2020. április 08.

  „Mindent megvizsgáljatok; ami jó, azt megtartsátok!  Mindentől, ami gonosznak látszik, őrizkedjetek!”

  1 Thess 5:21-22

  Kedves Medgyessys Közösség!

   

  Boldog húsvéti ünnepeket, jó pihenést, jó egészséget kívánok Mindenkinek!

   

  Tisztelettel:
  Fekete József

   

   

    husvet.png

  tovább>
  Holló László 125
  2012. október 15.
  A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola szeretettel meghívja Önt Holló László születésének 125. évfordulója alkalmából a festészet napján (október 18-án) a megújult emlékház avatójára.

  13 óra - Program előtti sajtóbemutató
  14 óra - KAPUNYITÁS
  • Köszöntőt mond és a kültéri tárlatot megnyitja: Fekete József - igazgató
  • Holló László festészetét bemutatja: Dr. Vitéz Ferenc
  • Az emlékházat felavatja: Halász János - az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára
  • A felújítással és a pályázattal kapcsolatos szakmai koncepció ismertetése: Kiss Papp Csilla, Kónya Ábel, Szabó Károly

  Helyszín: Debrecen, Holló László sétány 8.
  GPS koordináták: 47.523027 / 21.605298
  Facebook esemény: Holló László 125
  tovább>
  spacer