Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Érettségizőknek

   

Tisztelt Érettségiző Diákok! Tisztelt Szülők!

 

2021-es májusi írásbeli érettségi vizsgák forgatókönyve: 


Emelt és középszint


Érkezés

Az érettségi vizsgán kötelező alkalomhoz illő módon, ünneplő ruhában megjelenni. Fokozottan kell figyelni a kulturális és szociális, udvariassági szabályok és a házi rend betartására.

Elektronikus úton minden érettségiző megkapta a vizsgabehívóját, mely tartalmazza a vizsga idejét, pontos helyszínét. Kérem, hogy ezt mindenki alaposan tanulmányozza. Ha valami nem egyértelmű, vagy a behívó nem érkezett meg, kérem, hogy a lenti telefonszámon vagy email címen a vizsgázó haladéktalanul jelezze.

Azoknak a tanulóknak a számára, akik valamilyen okból szóbeli vizsgát kell tenniük (pl. írásbeli mentesség miatt), külön értesítést is fogunk küldeni.

 

Beléptetés

A lebonyolításnál (különösen a ki- és beléptetés, valamint a várakozás, sorban állás során) be kell tartani minden higiéniai, védő és a távolságra vonatkozó szabályt is (1,5m).

A vizsgára a rendkívüli helyzet miatt első héten 07:30 órától 08:30 óráig lehet érkezni.

Második, harmadik héten 06:30 órától 07:30 óráig, illetve délutáni érettségi esetén 13:00 órától, 13:30 óráig lehet érkezni.

A bejáratnál kötelező kézfertőtlenítés lesz, és mindenki védőmaszkot kap, amit azonnal fel kell venni - saját szabványos maszk és kesztyű is használható-.

Az új különleges helyzetre vonatkozó tankerületi eljárásrend alapján a megszokottól eltérő módon a csoportosulás elkerülése és a fokozott biztonsági szabályok betartása miatt, kötelező jelleggel a beléptetés 3 kapun keresztül fog megtörténni, az alábbi beosztás szerint:

1. Holló László sétány felőli főbejáraton a 12. A, B osztály tanulói, a külsős emelt szinten érettségiző tanulók és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező tanulók (abban az esetben, ha az emelt szintű vizsga iskolánkban van, iskolánk emelt szintű vizsgát tévő tanulói is ezen a kapun lépnek be).

2.  István út 61. felőli oldalsó bejáraton (kis székelykapu) a 12. D osztály tanulói és az előrehozott érettégit tevő tanulók.

3. Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI felőli sportpálya távolugróhelyénél lévő nagykapun át, a porta udvar felőli bejáratán keresztül a 12. C, E osztály tanulói.

Különösen fontos, hogy a Holló László sétányon, a szerviz úton és egyéb beléptetési helyek környékén továbbra is tilos a csoportosulás. Ezért érkezéskor mindenkinek folyamatosan tartania kell a szociális távolságot. Ennek a távolságnak a betartását kordonokkal és a kordonokon elhelyezett távolságjelzésekkel segítjük.


 

 

Vizsga

A beléptetést követően haladéktalanul fel kell menni a vizsgaterembe a kijelölt útvonalon. A vizsgaterem padjain elhelyezett névjegykártya alapján a vizsgázó elfoglalja a helyét. Az igazgatói tájékoztatót követően a felügyelő tanár útmutatásai alapján, személyazonosság ellenőrzése után, el kell végezni, illetve folytatni kell a szükséges adminisztrációt.

Első héten 8. 30-tól 8. 40-ig, második héten 7. 30-tól 7. 40-ig tart az igazgatói érettségi tájékoztató, melyet a vizsgateremben, a kijelölt vizsgahelyen ülve hallgatnak végig az érettségiző diákok.

A jogszabály alapján kötelező tájékoztatás minden teremben az iskolarádión keresztül fog történni. Az ülésrend garantálja a biztonságos szociális távolságot, ezért mindenkinek a vizsgateremben kijelölt helyén kell tartózkodnia. A biztonságos távolság miatt maszkot csak akkor kötelező viselni a teremben, ha a vizsgázó valamilyen ok miatt (pl. mosdó) elhagyja az ülőhelyét.

 

Több vizsgatárgy esetében is (a csatolt fájlnak megfelelően) a vizsgázó kötelessége biztosítani a vizsgán használható eszközöket (pl. számológép, atlasz, függvénytáblázat, szótár, tartalék íróeszközök).

A vizsgán az evés és ivás a szabályzat alapján engedélyezett, de a járványveszély miatt nem ajánlott. Javasoljuk, hogy minden vizsgázó hozzon magával műanyag szemeteszsákot, amiben a vizsga során keletkezett személyes hulladékot gyűjti. A vizsgázók egymásnak eszközöket, élelmiszert, zsebkendőt nem adhatnak át.

 

·       8. 45-től 8. 55-ig, illetve második héten 7. 45-től 7. 55-ig személyazonosság ellenőrzése a vizsgához szűkséges nyomtatványok kitöltése.

·       8. 55-től, illetve második héten 7. 45-től a feladatlapok kiosztása.

·       9. 00-tól, illetve a második héten 8. 00-tól, vagy 14. 00-tól a vizsga megkezdése.

 

Az írásbeli vizsgák egy vagy több feladatlapból állnak, lásd melléklet. Szünet (15 perc) csak az idegen nyelvi érettségi esetében van, az iskolaépület azonban ebben az esetben sem hagyható el.

 

A vizsga ideje alatt az épület semmilyen indokkal sem hagyható el. Az érettségi vizsga ideje alatt dohányzási lehetőség nincs. A kijelölt dohányzóhelyeken a vizsga előtt és után maximum 5 fő tartózkodhat. A vizsga teljes ideje alatt minden érettségiztető intézménynél ellenőrzést végez és segítséget nyújt a Közterület Felügyelet és a rendvédelmi szervek.

A vizsga a felügyelő tanár engedélyével felfüggeszthető (pl. mosdóhasználat), ezt jegyzőkönyvezni kell.

 

Kiléptetés

A vizsga befejezését követően ugyanezek a szabályok érvényesek. A csoportosulás elkerülése miatt mindenkinek a lehető legbiztonságosabb és leggyorsabb módon el kell hagynia a vizsga helyszínét. Sajnos nincs mód a hagyományos megbeszélésekre. Erre csak digitális módon lesz lehetőség.

 

Az írásbeli vizsgadolgozatok megtekintésének napjai:

·       2021. május 31 (12. A, D, E)

·       2021. június 1 (12. B, C, Előrehozottak)

 

Vizsgabizottsági jegyzők:

12.A: Jász Erzsébet tanárnő;

12.B: Kerekes Emese tanárnő;

12.C: Tar Zsuzsánna tanárnő;

12.D: Katona Kornél tanár úr;

12.E: Szép Magdolna tanárnő;

Előrehozottak: Sipos Lajos tanár úr.

 

Ha az érettségi vizsgákkal kapcsolatban kérdés merül fel, akkor levélben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy telefonon (06-30-4647-618) keresztül tudok tájékoztatást adni.

Mindenkinek további eredményes felkészülést kívánok!

 

Tisztelettel:

 Fekete Józsefspacer