Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

Érettségivel kapcsolatos információk (2020. április 26.)

Tisztelt érettségire készülő Diákok! Tisztelt Szülők!

 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentette (https://www.kormany.hu/), hogy az érettségi időpontja nem változott. Végleges, hogy a vizsga 2020-05-04-én kezdődik és az előzetesen meghirdetett (lásd melléklet) időbeosztás alapján kerül lebonyolításra.

 

Az érettségizőket haladéktalanul értesíteni fogjuk az érettségi vizsgával kapcsolatos esetleges további tudnivalókról és tennivalókról. Ezért kérem, hogy a KRÉTA rendszert, email fiókot, intézményi honlapot és facebook-ot mindenki fokozott érdeklődéssel figyelje.

Kérek minden érettségire készülőt, hogy alaposan tanulmányozza a csatolt mellékleteket!


A legfontosabb információk:

1.    A vizsgázók rövidesen megkapják a vizsga behívókat. Ezek a dokumentumok tartalmazni fogják az emelt és közép szintű vizsgák pontos helyszínét és időpontját az előzetesen leadott jelentkezések alapján. A dokumentumok csak digitális formában kerülnek kiküldésre.

 

2.    A közép szintű vizsgák kivétel nélkül iskolánkban kerülnek megrendezésre.

 

3.    Az emelt szintű vizsgák helyszínei a behívón feltüntetett debreceni középiskolák.

 

4.    A vizsgák az első héten 9 órától, a második vizsga héten 8, illetve 14 órától kerülnek megrendezésre. Vigyázat az időrendi táblázatban az emelt és közép szint vizsgái oszloponként, de egy táblázatban vannak feltüntetve.

 

5.    Csak írásbeli érettségi lesz, kivéve azoknál a tantárgyaknál, amelyeknek nincsen írásbeli része, illetve azoknál a diákoknál, akik mentességet kaptak az írásbeli alól.

 

6.    Szóbeli vizsgát kell szervezni, ha bármely vizsgatárgyból tett középszintű írásbeli vizsga esetén, ha a vizsgázó írásbeli teljesítménye elérte a tizenkettő százalékot, de nem érte el a huszonöt százalékot, (a Vizsgaszabályzat 41. § (2) bekezdése szerint szóbeli vizsgát tehet). Testnevelés vizsgatárgyból szóbeli vizsgát kell szervezni.  Testnevelés vizsgatárgyból a középszintű szóbeli vizsga a vizsgáztató tanár mellett a vizsgabizottság legalább két tagja jelenlétében, a vizsgaidőszak bármely napján - a vizsgázó érettségi vizsgabeosztásának figyelembevételével - lebonyolítható.

 

7.    Vizuális kultúra vizsgatárgyból tett középszintű vizsga esetén a vizsgázó pontszámát az írásbeli vizsgarész alapján, gyakorlati vizsgarész nélkül kell megállapítani.

 

8.    A lebonyolításnál be kell tartani minden higiéniai, védő és a távolságra vonatkozó szabályt is (1,5m), azaz normál tanteremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet.

 

9.    Az érettségi vizsgán kötelező alkalomhoz illő módon, ünneplő ruhában megjelenni. Fokozottan kell figyelni a kulturális és szociális, udvariassági szabályok és a házi rend betartására. Több vizsgatárgy esetében is (a csatolt fájlnak megfelelően) a vizsgázó kötelessége biztosítani a vizsgán használható eszközöket (pl. számológép, atlasz). A vizsgán az evés és ivás a szabályzat alapján engedélyezett, de nem ajánlott. A vizsgázók egymásnak  eszközöket, élelmiszert, zsebkendőt nem adhatnak át.


10. A vizsgára a rendkívüli helyzet miatt első héten 07:30 órától, 08:30 óráig lehet érkezni. Második héten 06:30 órától, 07:30 óráig, illetve délutáni érettségi esetén 13:00 órától, 13:30 óráig lehet érkezni.  A bejáratnál kötelező kéz fertőtlenítés lesz és mindenki védő maszkot kap, amit azonnal fel kell venni - saját szabványos maszk és kesztyű is használható-. A regisztrációt követően haladéktalanul fel kell menni a vizsgaterembe és a felügyelő tanár útmutatásai alapján, személyazonosság ellenőrzése után, el kell végezni a szükséges adminisztrációt. A jogszabály alapján kötelező tájékoztatás minden teremben az iskolarádión keresztül fog történni. Az ülésrend garantálja a biztonságos szociális távolságot, ezért mindenkinek a vizsgateremben kijelölt helyén kell tartózkodnia. A biztonságos távolság miatt maszkot csak akkor kötelező viselni a teremben, ha a vizsgázó valamilyen ok miatt (pl. mosdó) elhagyja az üllőhelyét.

 

11. Különösen fontos, hogy a Holló László sétányon továbbra is tilos a csoportosulás. Ezért érkezéskor mindenkinek folyamatosan tartania kell a szociális távolságot. A hatékony közlekedés érdekében kérek mindenkit, hogy ha valamilyen ok miatt szükséges az iskola belterületén várakozzon. A vizsga ideje alatt az épület semmilyen indokkal sem hagyható el. A vizsga befejezését követően ugyanezek a szabályok érvényesek. A csoportosulás elkerülése miatt mindenkinek a lehető legbiztonságosabb és leggyorsabb módon el kell hagynia vizsga helyszínét. Sajnos nincs mód a hagyományos megbeszélésekre. Erre csak digitális módon lesz lehetőség.

 

12. A középszintű írásbeli vizsgadolgozatok megtekintésének napjai: 2020. május 28-29. (12. A, D, E 28-án, 12.B, C 29-én).

 

 • Sajnos a rendkívüli körülmények miatt a szerenád és a ballagás nem tartható meg a hagyományok szerint. Abban bízunk, hogy a ballagást 2020-06-22.-én az évzáró ünnepséggel egy napon meg tudjuk rendezni, így zárhatnánk le méltó módon az érettségi időszakot.
 • A végzős osztályok osztályozó értekezletét digitális konferencia formájában 2020-04-30.-án  a törvényi előírásoknak megfelelően megtartjuk. Ekkor kerülnek lezárásra és véglegesítésre az osztályzatok, illetve eddig az időpontig kell az esetleg szükséges osztályozó vizsgákat lebonyolítani. Projekt tárgyak esetében a projekteket a szaktanároknak, digitálisan be kell adni legkésőbb eddig az időpontig.
 •  

  Ha az érettségi vagy szakmai vizsgákkal kapcsolatban kérdés merül fel, akkor levélben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy telefonon (06304647618) keresztül tudok tájékoztatást adni.

   

  Mindenkinek további eredményes felkészülést kívánok!

   

  Tisztelettel:

   

  Fekete József

   

   

  Kapcsolodó információk:

  pdf Egészségügyi ajánlás

  pdf Érettségin használható eszközök tantárgyanként

  pdf Vizsgaidőszak időrendje - Közép és emelt szintű érettségi

  pdf Vizsgatárgyak leírása

  pdf Vizsgázóknak szóló részletes tájékoztató

  pdf Tájékoztatás érettségi vizsgabehívóhoz 2020. május-június

  spacer