Belépés a KRÉTA digitális naplóba

kreta_enaplo.png

kreata_ugyintezes.png

Keresés diákjaink között

Eseménynaptár

Virtuális túra

virtualis_tura.jpg
Járja körbe iskolánkat virtuális túránk segítségével!

Virtuális túra start


Legfrissebb galéria

     Galéria megtekintése    |     További galériák

Videó galéria

Bemutatófilm megtekintése

Facebook

A fizika mindenkié 2017

A „Fizika mindenkié” rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban rendhagyó fizikaórát tartott a Debreceni Egyetem Fizika Intézetének oktatója Dr. Egri Sándor.

a_fizika_mindenkie_1.png

A mágnességtanhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásában és a tanulók irányításában az egyetem adjunktusának fizikatanár szakos hallgatói segédkeztek. A középiskolai tananyaghoz kötődő kísérleti bemutató, illetve az erre épülő gyakorlati foglalkozás során kétszer negyvenöt percen át dolgoztak kis csoportokban a diákok.

a_fizika_mindenkie_2.png

A foglalkozás végén a kísérletezésnél használt mágneses golyókból kialakult egy fraktál, majd felépült Magyarország legnagyobb neodímium tornya.

a_fizika_mindenkie_3.png

Dr. Egri Sándor elmondta, hogy a Fizika Intézet továbbra is nyitott a középiskolákkal való együttműködésre akár az egyetemen futó délutáni szakkör, akár rendhagyó fizikaórák, kísérleti bemutatók keretén belül.

a_fizika_mindenkie_4.png

Az adjunktustól azt is megtudtuk, hogy a következő évtől indul a fizikát népszerűsítő sorozatuk, egyetemi oktatók és hallgatók közreműködésével, amelyre várják a középiskolák jelentkezését. A terv szerint a középiskolákba kitelepülő kis csapattól az egyetemen folyó kutatásokról, a fizika legújabb felfedezéseiről hallhatnak a középiskolás diákok.

ppt A fizika mindenkié - Beszeda Imre előadása

Medgyessy Infó
Fotók: Szabó Dani
Debrecen, 2017.április

spacer